Повече информация

 

Гърция – люлка на цивилизацията, държава с богата история и традиции. Тук природата е прекрасна, местата за посещение са в изобилие, а храната винаги прясна и вкусна. Непременно ще ви очароват романтичните острови и кристалните морски води.

Гърция е държава в Югоизточна Европа, заемаща най-южната част на Балканския полуостров. Известна е  с многовековната си история, антична култура и неповторима природа.

Именно на територията на Гърция се зараждат първите европейски цивилизации, по – късно се развиват и отделните градове – държави, където пък се полагат основите на демокрацията, европейската наука, архитектура, литература, изкуство и философия.

В наши дни, всичко това създава изключително благоприятни условия за осъществяването на туристическа дейност.

Гърция развива успешно морски, културен, религиозен, познавателен  и круизен туризъм. Освен вътрешността на страната, атрактивни за посещение са и многобройните гръцки острови- славещи се със своята красота, чисти плажове и кристални морски води.

Гърците са изключително гостоприемни, приветстват своите посетители с внимание и широка усмивка. Допълнителен чар носи и изключително разнообразната и вкусна местна кухня – богат асортимент от салати, морски дарове и специалитети и разбира се традиционната гръцка алкохолна напитка узо.

Едни от най – интересните и посещавани туристически дестинации в Гърция са:

Атина – столицата на Гърция, градът с име на богиня. Атина е притегателно място за множество туристи – приветлив град, оживен от множеството кафенета на открито, пешеходни улици и безброй исторически забележителности. Основни места за посещение в Атина са: Акрополът, Олимпийският стадион, храмът на Зевс, арката на Адриан, площад Синтагма, пристанище Пирея и др.

Солун – известен като града на три цивилизации. Солун е вторият по големина град в Гърция и един от най – старите градове в Европа. Интересни забележителности в Солун са: Бялата кула – символ на града, Археологическия музей, църквата Св. Димитър, арката на Галерий, ротондата Св. Георги и др.

Кавала – град, съчетаващ впечатляваща комбинация от море и планина, известен в цял свят с неподправената си атмосфера и красота. Не пропускайте да посетите: къщата – музей на Мехмет Али, Имарета, морския фар, пристанището.

Остров Тасос – вечно зеленият и слънчев диамант на Гърция. Известен е със своите красиви плажове, чисти морски води, вкусен мед и качествен зехтин. Гостоприемността на местните жители е безспорна. За чара на острова допринасят и множеството археологически находки. Не пропускайте да посетите някоя от местните таверни, да се разходите из столицата Лименас и да запалите свещичка за здраве в манастира „Архангелу“.

Полуостров Халкидики – разположен само на час път от Солун, Халкидики предлага невероятни възможности за почивка – чистите плажове и многобройни хотели са едни от предпоставките за това. Полуостровът е едно своеобразно райско кътче, разделено от морските води на три части – Касандра, Ситония и Атон – трите ръкава образуващи Халкидики, не случайно наричан тризъбецът на Егейско море.

Остров Санторини – един от най – посещаваните гръцки острови, пленяващ с тесните калдаръмени улички, красиви гледки към необятната морска шир и специфична архитектура в традиционните цветове синьо и бяло. Не пропускайте да посетите – столицата Фира – емблематичен за острова град, градчето Ия, славещо се с един от най – красивите залези на планетата, манастирът на Пророк Илия и др.

Остров Корфу – наричат го Смарагдовия остров заради богатата растителност, космополитен характер и многовековна история. Тук се намира най – големия площад на Балканите – Спинада, красивия морски курорт Палеокастрица, каналите на любовта в Сидари и множество други културни забележителности. В близост до Корфу са разположени и малките островчета Паксос и Антипаксос, впечатляващи със своята природна красота.

Олимпийската Ривиера –  характерни за нейното крайбрежие са безкрайните пясъчни плажове и кокетни морски селища, предлагащи пресни морски деликатеси и прекрасни условия за перфектна морска почивка. Богато е и историческото наследство на областта – именно оттук тръгват многобройните митове за гръцките богове.

Метеора – едно от най-удивителните места на територията на Гърция, превърнало се във втората по важност монашеска република в страната, след Атон. Привлича множество поклонници не само с религиозното си значение, но и с уникалната си природа. Някога, 24 на брой, са били манастирите, разположени на стръмни отвесни скали, разкриващи спираща дъха гледка.

Не пропускайте да се докоснете до красотите на Гърция – разгледайте нашите многобройни оферти за почивки и екскурзии.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Официално наименование: Република Гърция
Площ: 132 хил. кв.км.
Население: 10 787 690 (2011 г.)
Официален език: гръцки
Столица: Атина
Валута: евро
Религия: православно християнство
Часова зона: UTC+2
Климат: средиземноморски

Оферти за тази дестинация

Времето днес

Къде се намираме:

Намерете ни във Facebook